Close

Deze applicaties kunnen u bijstaan als u of een dierbaar iemand zich in de laatste levensfase bevindt

Palliatieve en terminale zorg, is de zorg voor iemand in de laatste levensfase. De bevolking wordt steeds ouder. Dit betekent helaas dat er ook meer ouderen bij komen die zorg nodig hebben.

Maar wat is palliatieve zorg precies? En wat komt er allemaal bij kijken? Welke vormen van zorg zijn er? De Pal voor U-app geeft antwoord op dit soort vragen. In korte maar duidelijke teksten worden de belangrijkste onderwerpen beschreven.

Pal voor U

 


 

Het hoeft niet altijd droevig te zijn, er worden ook oude herinneringen opgehaald. Daarnaast brengt deze fase familie en naasten bij elkaar. Dit biedt u dan ook de mogelijkheid om een goed gesprek te voeren met uw dierbare. Uit onderzoek blijkt echter dat dit vrij lastig is. U heeft natuurlijk verschillende belangrijke zaken om over na te denken.

Before you leave is een app die helpt bij het voeren van een goed gesprek en die je de mogelijkheid biedt om dit vast te leggen als blijvende herinnering. De vele vragen in de app zijn geformuleerd door experts en ervaringsdeskundigen. Je kunt een vraag voorleggen aan een dierbare die niet lang meer te leven heeft en om een reactie vragen. Wat jullie vervolgens bespreken kan in de app als tekst, foto, video of geluidsfragment worden opgeslagen. Daarnaast is het ook mogelijk om deze momentopname te delen met familie en vrienden. Op deze manier ontstaat er een warme verzameling van herinneringen.

Before You Leave

 

Beide applicaties zijn verkrijgen voor Android en IOS apparaten en te downloaden voor telefoons en tablets.